Előfizetői tartalom

Rekord a magyar lízingpiacon, kezdenek visszatérni a magánszemélyek

Portfolio
A hitelpiachoz hasonlóan a hazai lízingpiac is 2008 óta nem látott teljesítményt mutatott fel 2017-ben - derült ki a Magyar Lízingszövetség mai sajtótájékoztatóján. Az új finanszírozás 18%-kal 613 milliárd forintra emelkedett, erős volt az autó- és az eszközfinanszírozás is. Idén 5-7%-os növekedést vár a szervezet. Az autólízing mindössze közel harmada kötődött magánszemélyekhez, de az alacsony 2016-os bázisról 65%-kal nőtt a magánszemélyek újautó-finanszírozása, amelyben egyébként egyeduralkodóvá vált a zártvégű pénzügyi lízing.

Tóth Zoltán, a szervezet főtitkára ismertette: Az új finanszírozás a 2016-osnál 95 milliárd forinttal volt magasabb, az éves 18%-os növekedés a negyedik negyedévben is ugyanennyi volt a hazai lízingpiacon. A kihelyezési rangsorban a Merkantil, a Budapest és az MKB Euroleasing állt az élen, a piaci sorrendben nem hoztak nagy változásokat az elmúlt évek, így a teljes portfólióban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái