Előfizetői tartalom

Ketten hajtották végre India történelmének egyik legnagyobb csalását

Portfolio
2011-től 2017-ig mintegy 1,8 milliárd dollárnyi illegális tranzakciót teljesített mindössze egy bankfiók egy menedzsere és asszisztense egy gazdag indiai oligarchának. A múlt héten kipattant botránnyal kapcsolatosan - ami eddig úgy tűnik, India történelmének egyik legnagyobb banki csalása -, most kezdenek el szivárogni a részletek.

A botrány az egyik legnagyobb állami bankban, a Punjab National Bankban robbant ki. Bár a hivatalos vizsgálat még zajlik, úgy tűnik, egyszerűen azért folyhatott mintegy hat éven keresztül a csalás, mert egyszerűen senki nem figyelt. A pénzintézet Nirav Modit, egy ékszerekkel foglalkozó hírességet vádol azzal, hogy mintegy 2,8 milliárd rúpiával károsította meg a bankot. Modi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés