Előfizetői tartalom

Durván visszaesett a magyar felvásárlási piac, de az IT-őrület fordulatot hozhat

Portfolio
Az Allen & Overy legfrissebb "Global Trends in Private M&A" éves felmérésének eredményei alapján 2017-ben is élénk aktivitás jellemezte a vállalatfelvásárlási (M&A) piacot világszerte, bár ennek szintje némi gyengülést mutatott az egy évvel korábbi szinthez képest. A felmérés külön kiemeli a magántőke-befektetők sikeres aukciós szereplését. Magyarországon jelentősen visszaesett az M&A piaci ügyletek értéke 2016-hoz képest, ami amiatt lehet, hogy két éve jelentősebb tranzakciók is voltak itthon, amelyek 2017-ben viszont hiányoztak.

Lengyel Zoltán, az Allen&Overy budapesti irodájának partnere ismertette a felmérés legfontosabb eredményeit: 2017-ben az M&A ügyletek globális összértéke meghaladta a 4740 milliárd dollárt, de ez az érték 3 százalékkal kevesebb volt az M&A ügyletek 2016-os közel 4900 milliárd dolláros globális összértékéhez képest. A kisebb visszaesés ellenére élénk aktivitás jellemzi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái