Megemelte a CIG Pannónia célárát a Concorde
Bank

Megemelte a CIG Pannónia célárát a Concorde

Portfolio
Az eddigi eladásról semlegesre változtatta a CIG Pannónia részvényeire vonatkozó ajánlását a Concorde. A Konzummal történő, egyre valószínűbb jövőbeni együttműködésre való tekintettel Vágó Attila elemző 452 forintos 12 havi célárat határozott meg a részvényekre, ami nagyjából megfelel a jelenlegi árfolyamszintnek.
Hasonló témákról is szó lesz Biztosítás 2018 konferenciánkon, ahol Vágó Attila is előadást tart, ne maradjon le!


Vágó Attila, a Concorde elemzője szerint:
  • Az IFRS szerinti negyedik negyedéves gyorsjelentés összhangban volt a várakozásaival, hiszen 2,6 milliárd forintos éves eredményt és 26,9 milliárd forintos díjbevételt ért el konszolidáltan a társaság (a profitot az MKB Biztosítók megvásárlása miatt elszámolt 1,4 milliárd körüli badwill húzta felfelé IFRS-ben).
  • A CIG Pannónia idén 1,6 milliárd forintos, jövőre pedig 1,8 milliárd forintos adózás utáni eredményt érhet el, ez 22,6, illetve 25,2 forintos egy részvényre jutó eredményt (EPS) jelenthet. 2022-ig 2,4 milliárd forintra emelkedhet a profit, ha nem számolunk a Konzummal való együttműködésből esetlegesen fakadó hatásokkal (ezeket egyelőre nem veszi figyelembe az elemzés az eredmény előrejelzése során).
  • Decemberben 21%-os csökkenést feltételező, 352 forintos célárat határozott meg az elemző, de jelezte, hogy ez 30%-kal magasabb (452 forint) lehet, amennyiben sikeresen implementálják a Konzummal való együttműködést.
  • Bár a CIG-nél egyelőre várják a felügyeleti jóváhagyást a kölcsönös tőkeemeléshez, az erről döntő közgyűlés növelte a partnerség valószínűségét, ezt figyelembe véve javította eladásról semlegesre ajánlását az elemző.
  • Ugyanakkor egyelőre nehéz becslést adni a Konzummal való együttműködésből fakadó többletértékre. A hazai banki fiókhálózatok mint értékesítési csatornák megnyílása, illetve a CIG-nál a Konzumtól kapott tőkének köszönhetően is megnyíló akvizíciós lehetőségek jelentősen növelhetik a biztosító nyereségességét.


Megemelte a CIG Pannónia célárát a Concorde
Hasonló témákról is szó lesz Biztosítás 2018 konferenciánkon, ahol Vágó Attila is előadást tart, ne maradjon le!
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bank