Előfizetői tartalom

Fontos döntés előtt Amerika: szétszedhetik Obama gyűlölt bankszabályait

Várhatóan hamarosan elfogad az amerikai szenátus egy olyan törvényjavaslatot, amely a 2008 után hozott banki szabályozási csomagot, a Dodd-Frank törvényt jelentősen lazítja. A politikusok ma főleg arról döntenek majd, hogy kiveszik-e az 50 és 250 milliárd dolláros eszközállománnyal rendelkező bankokat a pénzügyi rendszer stabilitása szempontjából fontos pénzügyi intézmények kategóriájából. A döntés lazább tőkekövetelményeket, a stressztesztek eltörlését és a végrendeletek szükségességének megszüntetését hozná majd a közepes pénzintézeteknek.
Ma szavaz az amerikai szenátus egy olyan törvénycsomag tárgyalásának elindításáról, amely bizonyos, a 2008-as gazdasági válság után hozott banki szabályokat eltörölne a Dodd-Frank törvény keretein belül. A 2010-ben elfogadott törvényt a pénzintézetek azóta kritizálják annak túlságosan költséges és komplex mivolta miatt. A legnagyobb változást az hozná, hogy kivonnák...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái