Előfizetői tartalom

Dobják a Bitcoint a biztosítók, inkább saját blockchaint fejlesztenek

Portfolio
Mint a hajózásban a konténerek, ahhoz hasonló áttörést jelenthet a blockchain-technológia alkalmazása a biztosítási szektorban - véli Antonio di Marzo, a közös biztosítói blockchain-konlomerátum, a B3i generalis képviselője, aki a Portfolio Biztosítás 2018 konferenciáján osztotta meg gondolatait. A szakember szerint a Bitcoin mögött álló megosztott főkönyvi technológia gyorsabb, átláthatóbb, olcsóbb és automatizáltabb ügyintézést, kommunikációt és kárkifizetéseket hozhat, azonban a biztosítóknak még ki kell fejleszteniük egy egységes médiumot. Annyit elárult: ez biztosan nem a Bitcoin lesz.

Antonio di Marzo, a Generali multinacionális program- és hálózati menedzsere, aki a B3i blockchain-konglomerátumban is képviseli az olasz biztosítót, a következő fontosabb dolgokról beszélt: a kezdeményezés története egészen az '50-es években lévő hajózási boomig nyúlik vissza: ekkor még nem voltak piaci szabályok, sztenderdek, rengeteg duplikált folyamat, rengeteg fölösleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés