Előfizetői tartalom

Megjött a várva várt fordulat a CIB Banknál

Portfolio
Megállt tavaly a CIB Bank hosszú évek óta tartó zsugorodása, amelynek eredményeként ma mindössze harmad akkora hitelállománnyal rendelkezik a bank, mint a válság elején. A bank éves jelentése szerint egy év alatt a duplájára, 24,6 milliárd forintra nőtt az adózott nyeresége, ebben (a bankrendszer nagy részéhez hasonlóan) a céltartalékok visszaírása, a költségcsökkentés és a bankadó csökkenése is nagy szerepet játszott. A bank közölte: új stratégia szerint működik tovább.

Ahogy a bankszektor egészében, a CIB Banknál is felemásak a 2017-es éves számok, hiszen a nettó kamatbevételek csaknem 5 milliárd forinttal 21,3 milliárd forintra csökkentek a társaságnál, most már elsősorban nem a hitelállomány, hanem a kamatmarzs szűkülése miatt, eközben a nettó díj- és jutalékbevételek nagyjából stagnáltak a banknál, csakúgy, mint a kereskedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés