Előfizetői tartalom

2017 sehol nem lesz az idei évhez képest - Fordulat jöhet a felvásárlásokban

Portfolio
2017-ben világszerte 7963 közepes méretű összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciót hajtottak végre, összesen 682 milliárd dollár értékben. Ez volumenben 5,4 százalékos, míg összértékben 5 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A kilátásba helyezett tranzakciók száma ugyanakkor folyamatosan növekszik, ami arra utal, hogy az előző évet terhelő politikai bizonytalanságok elmúltával az idei évben ismét növekedő pályára állhat az M&A piac - írja a BDO legfrissebb közleményében.
"A kedvező gazdasági környezet: a folytatódó konjunktúra, illetve a továbbra is alacsony szinten mozgó kamatszintek várhatóan visszahozzák a befektetők étvágyát, akik közül eddig sokakat elbizonytalanítottak az elmúlt időszak kiszámíthatatlan politikai fejleményei: a Trump-kabinet első lépései, illetve Európában a holland, a francia és a német választások. Amennyiben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái