Előfizetői tartalom

Irtózatos pénzeket mozgatnak a világ bűnözői, de a háttérben a lefülelésükön dolgoznak

Portfolio
Talán mindenkinek megvan a sztori, hogy pár napja többek között pénzmosás alapos gyanúja miatt letartóztatták a lett jegybank elnökét, a harmadik legnagyobb lett bank pedig a csőd szélére került. De vajon mi kell ahhoz, hogy a gyanús pénzmozgásokat és terrorfinanszírozásokat még időben le lehessen fülelni? Kinek a felelőssége, ha a bankban vizsgálat nélkül rábólintanak egy több tízmilliós ügyletre? És hogy jönnek a képbe a kriptovaluták, ha pénzmosásról van szó? Ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni mostani cikkünkben.

A pénzmosás jelei és a nemzetközi összefogás. A közgazdasági meghatározása szerint a pénzmosás magába foglal minden olyan eljárást, amely igyekszik a bűncselekményekből szerzett pénz eredetének beazonosíthatóságát lehetetlenné tenni és azt legális forrásból származónak feltüntetni - hangzott el a Budapest Institute of Bankig (BIB) minősített pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái