Bank

Újabb nagy alapkezelő jöhet létre Európában

Portfolio
Stratégiai megállapodást kötne, sőt, még egy kisebbségi részt is eladna alapkezelőjéből az Intesa Sanpaolo egy nagy riválisnak, hogy lépést tartson versenytársaival és a technológiai felfutással - számol be a hírről a Financial Times.
A bankokat érintő kihívásokról és a jövőben rejlő technológiai újításokról is szó lesz a Portfolio április 18-ai Hitelezés 2018 konferencián. Ne maradj le róla!Carlo Messina bankvezér a lapnak adott nyilatkozatában kifejti, hogy a bankoknak jelentős ügyfélvesztésre kell felkészülniük a digitális kihívóik miatt, ugyanakkor a vagyonosabb ügyfeleket már nehezebb lesz elcsábítaniuk. Éppen ezért biztosítói és privátbanki üzletágát is erősítené az olasz nagybank, és a tervek szerint fúziós partnert keres alapkezelői részlegének.

Az Intesa Sanpaolo vezére azt mondta, vizsgálják egy esetleges összeolvadás lehetőségét az alapkezelőjüknél, egy nagyobb szereplővel való stratégiai együttműködésben gondolkodnak, ennek érdekében az alapkezelő egy kisebb részétől is hajlandóak lennének megválni.

Tavaly az Intesa végül lemondott az Assicurazioni Generali iránti felvásárlási szándékától, és inkább a biztosítási és vagyonkezelői üzletének kibővítéséből igyekezett egymilliárd eurónyi extra profitot elérni. Messina utalt arra is, hogy az alapkezelői oldalon egy olyan társaságot hozna létre a fúziós törekvésével, amely lépést tudna tartani akár az Amundival is.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
kozossegifinanszirozas