Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték, hogy a gazdagoknak meg se kottyan egy tőzsdei pánik

Portfolio
Tavaly a világ leggazdagabb emberei is nagyot kaszáltak a részvénypiacok kedvező mozgásából, az Amazon szárnyalásának köszönhetően például Jeff Bezos megelőzte Bill Gatest és az első helyre küzdötte fel magát. Csakhogy idén a részvénypiacok meglehetősen volatilissé váltak, az utóbbi időben - elsősorban a kereskedelmi háború kirobbanásával kapcsolatos aggodalmak miatt - szinte már követni sem lehet a piacok mozgását. Néhány dollármilliárdosnak még ilyen környezetben is sikerült idén növelnie a vagyonát, de voltak olyanok, akik meg sem rezdültek egy-egy nagyobb piaci esésnél.

A hektikus piaci mozgások a leggazdagabbak vagyonán is nyomot hagytak. A Bloomberg Billionaires Index adatai szerint azoknak a milliárdosoknak sikerült leginkább növelniük vagyonukat az utóbbi egy évben, akik a fogyasztási cikkek és a szórakoztatóipar területén mozognak. Ebben a két esetben az éves hozamok meghaladták a 20%-ot, de a technológiai piacon tevékenykedő üzletemberek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái