Előfizetői tartalom

Krisán: a magyar kkv nem beteg, de halmozottan hátrányos helyzetű

Portfolio
Az export és a versenyképesség területén a legnagyobb a hazai kkv-k hátránya uniós szinten, utóbbiért elsősorban a 15-20%-os termelékenységbeli lemaradás okolható - mondta Krisán László, a Kavosz vezérigazgatója a Portfolio Hitelezés 2018 konferenciáján. A 2021-2028-as EU-ciklus forrásaival kapcsolatos érdekérvényesítésen nagyon sok fog múlni. Támogatná a tőkeprogramok és a hitelgarancia radikális fejlesztését.

Krisán László szerint Torz és rossz ötlet volt 2004-es EU-csatlakozásunkkor elfogadni az uniós definíciót, és a 250 fő alatti, 50 millió euró alatti árbevételű cégeket kkv-nak tekinteni (mindkettő túl magas), tehát a szektor fejlesztését azzal kellene kezdeni, hogy megváltoztatjuk a kkv definícióját. A kkv-k és a bankok régóta partnerek, de hagyományosan nem szeretik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés