Előfizetői tartalom

Szinte hihetetlen, ami az MNB szerint 2030-ig várhat ránk

Portfolio
Meghökkentően magas növekedési számokat, egy nagyon látványos "konvergencia 2.0" jövőt vázolt a bankszektor elé mai előadásában az MNB alelnöke. A korábban az MNB által jónak tartott egyszámjegyű növekedés helyett a vállalati hitelállomány évi 10-15%-os és a lakossági hitelállomány évi 15%-os növekedését vázolta fel 2030-ig Nagy Márton. Szerinte ez is egészséges lesz, és nem kell félni túladósodottságtól, ha a háztartások minél szélesebb köre vesz fel hitelt, és a reálkonvergencia a bérekben is megvalósul.

Nagy Márton sok más mellett az alábbiakról beszélt: A reálkonvergenciának mindig van egy pénzügyi konvergencia része, a kettő kéz a kézben jár. Egy új, de már fenntartható felzárkózásra van szükség, amelynek megvannak a peremfeltételei. 2030-ra a bankrendszer mérlegfőösszeg / GDP aránya a várt növekedés mellett a mostani 95%-ról 160%-ra emelkedhet, a magánszektor banki...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái