Előfizetői tartalom

Ismerd meg a világ legfiatalabb milliárdosait, akik a náci uralomnak köszönhetik vagyonukat

Portfolio
Viktoria-Katharina Flick és egy perccel fiatalabb ikertestvére, Karl-Friedrich Flick 19 évesen a világ legfiatalabb milliárdosainak számítanak fejenként közel 2 milliárd dollárnyi vagyonukkal. De hogyan tettek szerint ennyi pénzre, és mit kell tudni arról a Flick-családról, amelyet a náci uralommal és a rabszolgamunkákkal is nem egyszer hírbe hoztak?

A nagyapa, a náci uralom és a rabszolgamunkaViktoria-Katharina és Karl-Friedrich nagyapját tartották a náci Németország leggazdagabb emberének, aki a vádak szerint rabszolgamunkával gyártott fegyvereket a náciknak. Hatalmas acélbirodalmat épített ki akkoriban, a nácik által elfoglalt terülteken és Németországban is terjeszkedett a cégbirodalom, részben a zsidók által birtokolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés