Előfizetői tartalom

Nagy összeolvadások várhatók az európai bankok között

Portfolio
Brüsszelben ültek össze az európai bankvezérek a hétvégén, hogy megtárgyalják, mit lehet tenni a nagy techcégek és az új erőre kapott Wall Street-i bankok hódítása ellen - számol be a Financial Times. Többen is úgy gondolják közülük, hogy a következő pár évben konszolidálódhat a bankrendszer és európai bankóriások sora jönne létre.

A pénzintézetek egyik lehetősége a konszolidáció lenne, mellyel akkora bankok keletkeznének, melyekkel már fel tudják venni az EU bankjai a versenyt az amerikai bankóriásokkal és kellő erőforrásuk lenne a digitális transzformáció lebonyolítására. Jean-Pierre Mustier, az UniCredit vezére úgy fogalmazott, hogy "szükség van több páneurópai bankra. A JP Morgan, a legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés