Előfizetői tartalom

Már 250 ezren szálltak be a legnépszerűbb magyar nyugdíjtermékbe

Portfolio
Már több mint 250 ezer magyarnak van adókedvezményes nyugdíjbiztosítása, a biztosítók ezekből származó díjbevétele is a várakozások felett, több mint 30%-kal növekedett tavaly - derült ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) mai sajtótájékoztatóján, amelyen ismertették a szervezet végleges, 2017-es piaci számait. Mivel a nyugdíjpénztári tagok száma eközben 1,1 millió környékén stagnál, a NYESZ-számlák pedig 120 ezer környékére csökkentek, az utóbbi években a nyugdíjbiztosítás tekinthető a legnépszerűbb magyar nyugdíjterméknek. A magyar biztosítási szektor teljes díjbevétele 7%-kal emelkedett tavaly; az "etikus" életbiztosítási szabályozás az értékesített darabszámot visszavetette, az átlagdíjak növekedése viszont ezt kompenzálta.

Pandurics Anett, a MABISZ elnöke a szervezet mai sajtótájékoztatóján ismertette a biztosítási szektor tavalyi végleges számait a MABISZ statisztikái alapján. Ezek előzetes felügyeleti verzióját az MNB már márciusban publikálta, itt számoltunk be róla.Megérkeztek a MABISZ-adatokA MABISZ most ismertetett adatai szerint: a szektor díjbevétele tavaly 7,0%-kal növekedett (ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés