Előfizetői tartalom

Európai szintről érkezik az újabb pénzözön a magyar kkv-knak

Portfolio
Tavaly decembertől 2021-ig 97 millió eurónyi tőkét helyez ki a közép-kelet-európai régióban működő kkv-k és más, növekedésoreintált cégek számára az Európai Beruházási Alap. A HVCA-Portfolio Investment Conference délutáni szekciójában ugyanakkor felvetődött a kérdés: az újabb Jeremie-körrel és a tőzsdefejlesztési alappal nincs-e már így is túl sok kihelyezésre váró tőke a magyar piacon. A panelrésztvevők szerint a forrásbőség ellenére is van keresnivalója a páneurópai alapnak a hazai M&A piacon.

Michal Kosina, az Európai Beruházási Alap (EIF) befektetési szakértője elmondta, hogy tavaly év végével már 31 milliárd eurónyi befektetést hajtottak végre az alappal. A regionális magántőke alapok alapjai közül a közép-európaiban van benne Magyarország is, amelyben 97 millió eurós keret áll rendelkezésre az EIF-nél. Az alap céljai között szerepel, hogy növelje a közép-európai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái