Előfizetői tartalom

MNB: több mint 1000 biztosítási ügynök eltűnt a piacról

Portfolio
Közel 1500 közvetítő (főleg többes ügynök) tűnt el tavaly a magyar biztosítási piacról, de összességében pozitív az etikus életbiztosítási szabályozás egyenlege - hangzott el a Magyar Nemzeti Bank mai sajtóeseményén. Bemutatták a felügyelet éves Biztosítási, pénztári és tőkepiaci kockázati jelentését, amelyből kiderült: a követeléskezelők jelentik ma a pénzügyi vállalkozási szektor motorját. Egyes pénztári szereplőknek a cafeteriaváltozások, a tőkepiacnak a MiFID 2 jelenti a legnagyobb kihívást.

Biztosítási szektor: nem ártott az etikus koncepció, de...2017-ben tovább gyorsult a biztosítási piac díjbevételének növekedése, történelmi csúcsot elérve (fióktelepekkel együtt) meghaladta a 1000 milliárd forintot. Bár a válság előtt már 3% felett is járt a szektor penetrációja (díjbevétel/GDP), ma még mindig 3% alatt van. A jövedelmezőség elérte a válság előtti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés