Előfizetői tartalom

Hol van már a Brokernet hőskora? Ezrével tűnnek el az ügynökök

Portfolio
Hiába korlátozta a kormány 2%-ban a hitelközvetítők jutalékát két évvel ezelőtt, továbbra is megéri a hitelközvetítői szakmában dolgozni: a jelzáloghitelek közel felét rajtuk keresztül veszik fel a magyarok az MNB friss jelentése szerint. A hitelek mellett a lakás-takarékpénztári termékek és a nem-életbiztosítások is jól futnak. Az életbiztosítások viszont drámai visszaesésen mentek keresztül, és csak tavaly 20%-kal csökkent egyes közvetítők jutalékbevétele az etikus koncepció hatására. Ma harmadával kevesebben (28 ezren) dolgoznak a biztosításközvetítői szakmában, mint tíz évvel ezelőtt.

Egyre több és alaposabb adatszolgáltatásra kötelezi az MNB a hitel- és biztosításközvetítőket is, ennek köszönhetően pedig egyre pontosabb képet szerzünk róluk. A felügyelet friss, "Biztosítási, pénztár és tőkepiaci kockázati jelentés" című kiadványából több érdekesség is kiderült a közvetítői piacról. Többek között az, hogy 2017 végén 9926 pénzpiaci közvetítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés