Előfizetői tartalom

Magyarország és Románia lehet a következő évek legnagyobb durranása

Portfolio
Nagy átrendeződésen ment keresztül a régiónk bankpiaca: 18 éve nem látott alacsony szintre csökkent a külföldi tulajdonú bankok piaci részesedése és a devizahitelek részaránya is, egyes országokban pedig igencsak megnőtt az állam befolyása. Továbbra sem problémamentes tehát a nyugat-európai bankok itteni működése, de 2017 a legjobb évük lehetett a válság kezdete óta a régióban. A Raiffeisen friss régiós bankpiaci elemzése alapján Romániában és Magyarországon számíthatnak a bankok a következő 5-6 évben a legnagyobb hitelpiaci növekedésre.
A jelentés fő üzenetei"Jobb nem is lehetett volna" - fordítható le a Raiffeisen friss CEE Banking Sector Reportjának a szlogenje a 2017-es évről. A közép- és kelet-európai (CEE) bankszektor tavalyi évéről az alábbiakat állapítja meg az elemzés: a régiós bankszektor dinamikáját a stabilabb és szélesebb körű expanzióhoz való visszatérés határozta meg 2017-ben, ez különösen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái