A modern történelem leggazdagabb embere lett Jeff Bezos
Bank

A modern történelem leggazdagabb embere lett Jeff Bezos

Portfolio
Elérte a 150 milliárd dollárt az Amazon-vezér Jeff Bezos vagyona, ezzel pedig ő a modern történelem leggazdagabb embere, akit 55 milliárd dolláros lemaradással követ Bill Gates - írja a Bloomberg.
Az 54 éves Bezos megelőzte Gateset inflációval korrigáltan: Gates vagyona 1999-ben, a dotcom lufi idején érte el a 100 milliárd dollárt, ami ma mintegy 149 milliárd dolláros vagyonnak felelne meg. Azzal pedig, hogy hétfőn Bezos vagyona elérte a 150 milliárd dollárt, ő lett a modern történelem leggazdagabb embere, legalábbis 1982 óta, amikor a Forbes először publikálta a vagyonrangsorát.

Az Amazon-vezér vagyona annak köszönhetően ugrott egy újabb szintet, hogy elindult az Amazon Prime Day nevezetű, 36 órás nyári akciója, amely rengeteg vásárlót vonz világszerte. A cikk ugyanakkor megjegyzi, hogy Bezos 150 milliárdot meghaladó vagyona valószínűleg nem lesz hosszú életű, mivel tegnap a Netflix csalódást okozó gyorsjelentése a technológiai befektetőket óvatosságra inti, ez pedig az Amazon részvényeire is kihathat.

Bezos vagyona egyébként csak idén 52 milliárd dollárt emelkedett, ami több, mint az Alibaba-vezér Jack Ma teljes vagyona, aki egyébként Ázsia legvagyonosabb embere. Bezos mögött Bill Gates áll a második helyen 95,3 milliárd dolláros vagyonnal, őket pedig Warren Buffett (Zuckerberggel versengve) követi a harmadik helyen 83 milliárddal.

Címlapkép: AFP/Joe Klamar
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Vida József megvette a TV2-t