FONTOS 18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
 
Előfizetői tartalom

Elárulták az MKB vezetői, melyek voltak a digitális átállás legnagyobb kihívásai

Portfolio
Július 5-én lezárult az MKB Bank digitális átállása; a pénzintézet lecserélte központi rendszerét, mintegy 10 másik rendszert megszüntettek és egyesítettek, valamint a bank teljes informatikai architektúráját is korszerűsítették. A pénzintézet az Oracle Flexcube nevű rendszerére állt át, amit világszerte mintegy 600 bank használ. Az átállással kapcsolatosan voltak problémák, ezek nagy részét viszont már elhárították - hangzott el az MKB mai sajtótájékoztatóján.

Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója elmondta, hogy a digitális átállást azért hajtották végre, mert úgy vélik, komoly versenyképességi kihívás előtt áll a bankszektor, a bankoknak képesnek kell lenniük az olcsóbb, gyorsabb, könnyebb szolgáltatásnyújtásra. Az új rendszer olcsóbb lesz, hatékonyabb, illetve kevesebb ember kell az üzemeltetéséhez. Balog nem árulta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés