FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Száguldott az Erste a második negyedévben

Portfolio
Az Erste Group 438,2 millió eurós adózott eredménnyel zárta az idei második negyedévet. Éves alapon 20,9 százalékkal nőtt a bank eredménye, melyet növekvő nettó kamatbevétel illetve díj- és jutalékbevétel mellett mérsékelten növekvő működési ráfordítással és csökkenő hitelezési céltartalékképzéssel értek el. A bankcsoport 2018-as célja, hogy 10 százaléknál magasabb tényleges saját tőkére vetített megtérülési rátát érjen el növekvő bevételek mellett.

Az Erste Group nettó kamatbevétele 3,6 százalékkal, nettó díj- és jutalékbevététele 6,1 százalékkal nőtt a negyedévben az előző év azonos időszakához képest.A bankcsoport működési ráfordítása 2,7 százalékkal emelkedett, ugyanakkor csak 19 millió eurónyi hitelezési céltartalékot képeztek, vagis az előző év azonos időszakában képzetthez képest feleannyit.A bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés