Előfizetői tartalom

Magához tért Európa legnagyobb bankja, de sokba kerül a terve

Portfolio
Közel 6 milliárd dollárnak megfelelő adózás előtti nyereségről adott számot az Európa legnagyobb bankjának számító HSBC, ezzel valamennyivel felülmúlta az elemzők által várt 5,8 milliárdot. Júniussal bezárólag pedig az adózás előtti eredménye 10,7 milliárd dollárt tett ki, szemben az előző év azonos időszakában mért 10,2 milliárddal, ami így 4,6%-os növekedésnek felel meg. A bank részvényei a hongkongi tőzsdén 0,7%-os erősödést mutatnak.

Az első félévre vonatkozó jelentés főbb pontjai: A bevételek éves összevetésben 4%-kal 27,3 milliárd dollárra nőttek. A működési költségek az előző évi 16,4 milliárdhoz képest az idei első félévben 17,5 milliárdra emelkedtek. A költségsorok már csak azért is érdekesek a nagybanknál, mivel az első negyedévben a magasabb költségek vezettek a profitcsökkenéshez. John...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés