Bank

Lazítani akarták Trumpék a bankok terheit, felháborodtak a bankvezérek

Portfolio
Könnyíteni akarták Trumpék az Obama-kormány által hozott Volcker-szabály terheit, ami megtiltja az amerikai bankoknak, hogy kockázatos eszközökbe fektessék saját tőkéjüket, a pénzintézetek viszont hevesen reagáltak a republikánus tervekre - írja a Wall Street Journal.
A JP Morgan, a Bank of America, a Citigroup, a Wells Fargo és hat másik amerikai bank fogadott ügyvédeket, hogy reklamáljanak a Federal Reservenél a Volcker 2.0-ként elhíresült új szabályozás miatt, mivel szerintük nehezíti a jogi megfelelést, illetve az olyan eszközökkel való kereskedést, melyet nem fed le a szabályrendszer.

Gregg Rozansky, a Bank Policy Institute, egy banki érdekvédelmi szövetség alelnöke szerint a Volcker 1.0-nál semmivel sem jobb a Volcker 2.0, ráadásul megemelheti a diákhitelek, a hitelkártyák és a gépjárműhitelek költségeit is.

A Volker 1.0 tiltja a bankoknak, hogy saját tőkével spekulatív módon kereskedjenek, viszont az ügyfeleik nevében vehetnek kockázatos eszközöket. Az új szabályozás, melyet a Fed, a betétbiztosító (FDIC), a pénzügyminisztérium felügyeleti szerve (OCC), a tőzsdefelügyelet (SEC) és a nyersanyagpiacokat felügyelő szervezet (CFTC) közösen raktak össze, szélesítené azoknak az eszközöknek a körét, melyet kereskedni lehet. A bankoknak viszont legalább 60 napig tartaniuk kell egy pozíciót, ha ráadásul egy bank 90 nap alatt több mint 25 millió dollárral kereskedik, bizonyítania kell, hogy nem spekulatív kereskedés volt.

A bankok szerint az új szabályok növelnék az adminisztrációs terheiket, megnehezítenék egyes eszközök kereskedését és rontanák a piaci likviditást. A felügyeleti szervek egyelőre még nem reagáltak, a 60 napos szabály felülvizsgálata viszont már folyik.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Május 6-án indul az új Takarékbank