Előfizetői tartalom

Íme a történelem legdrágább alkotásai: a női aktok vezetik a mezőnyt

Portfolio
A napokban jött ki a Global Art Market az idei első félévre vonatkozó elemzésével, amely szerint júniussal bezárólag 18 százalékkal növekedtek a műtárgyak aukciós eladásai az előző év hasonló időszakához képest, és elérték a 8,45 milliárd dollárt. A tanulmány nyomán megnéztük, mely alkotásokért fizettek idén eddig a legtöbbet, kik a legnépszerűbb művészek és melyek voltak a történelme eddigi legdrágábban eladott művei a világon.

A Global Art Market adatai alapján az idei első félévben Modigliani "Nu couché (sur le coté gauche)" című, 1917-es festménye lett a legdrágábban eladott műtárgy a világpiacon több mint 157 millió dolláros áron. A női aktot ábrázoló festmény ezzel megelőzte Picasso 1905-ös, "Fillette à la corbeille fleurie" című alkotását, amely 115 millió dollárért kelt el. Az idei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés