Előfizetői tartalom

Elszálltak a lakáshitelek, 2008 szelleme kísért

Portfolio
Az év első felében 400 milliárd forintnyi lakáshitelt vett fel a magyar lakosság, ami csaknem ugyanannyi, mint a 2008-as csúcsév első féléves adata. Aggodalomra azonban semmi ok: deviza- helyett forinthiteleket, méghozzá alacsony kamattal, erőteljesen szabályozott körülmények között vesz fel a lakosság. A még mindig alacsony kamatszint alapján nem érdemes halogatnia a hitelfelvételt annak, akinek lakáscélja van, ezért a piaci statisztikák mellett megnéztük a legjobb banki ajánlatokat is.

Saját hiteled kiszámításához használd a Pénzcentrum kalkulátorát! 2008-ban, vagyis a devizahitelezés csúcsán az év első felében 409 milliárd forintnyi lakáshitelt vett fel a magyar lakosság. Nem járunk ettől messze az idei évben: 400 milliárd forintot vettek fel a háztartások június végével bezárólag, ami egyúttal a 2013-as mélypont több mint hatszorosát, és egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés