Előfizetői tartalom

Hivatalos: Mészáros Lőrincéké az MKB Bank csaknem fele

Portfolio
Két tőkealapon keresztül hivatalosan is Mészáros Lőrinc és feleség kezébe került az MKB Bank 48,62%-os tulajdonrésze. Két lépésből áll a tranzakció: az érdekeltségükben lévő Metis tőkealapból kiválik a 9,99%-os részesedésű Eirene Magántőkealap (ismeretlen a végbefektető), megszerzik viszont az MKB Bank MRP Szervezetétől a bank 9,62%-át. A Mészáros Lőrincék érdekeltségébe tartozó Konzum tulajdonrésze így mindössze 0,37 százalékponttal csökkent.

A Konzum mai bejelentése több új információt tartalmaz az MKB Bank tulajdonosi szerkezetében történő változásokról: kiderült, hogy a múlt heti hírekben eddig ismeretlen nevű befektetőként megjelent Eirene Magántőkealap az MKB Bank egyik nagytulajdonosából, a Mészáros Lőrincék érdekeltéségben lévő Konzum alapkezelője által kezelt Metis magántőkealapból válik ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés