FONTOS Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat
 
Előfizetői tartalom

10 éve nem művelt ilyet a bankrendszer a magyar gazdasággal

Portfolio
Miközben kirobbanóan nő a hitelezés, úgy tűnik, sikerrel jártak az MNB törekvései a fix kamatozású lakáshitelek olcsóbbá tételére is. Az 1-5 évre fixált kamatozású lakáshitelek átlagos kamatfelára elérte, az 5 éven túl fixáltaké pedig megközelítette a változó kamatozású hitelek éveken keresztül jóval alacsonyabb felárát. A jegybank ma közzétett kiadványából az is kiderült, hogy a bankrendszer immár egyértelműen támogatja a növekedést, utoljára csaknem 10 éve fordult ez elő. Az MNB fő kritikája az, hogy a vállalati hitelezésben túl kevés a hosszú lejáratú, fix kamatozású hitel.

Megjelent a Magyar Nemzeti Bank negyedévente esedékes Hitelezési folyamatok kiadványa. Fő üzenetei:a teljes vállalati hitelállomány 12%-kal, a kkv-hitelállomány közel 16%-kal nőtt egy év alatt (június végéig), vállalatméret szerint minden szegmensben enyhültek a hitelfeltételek, miközben a kereslet - főleg a hosszú lejáratú hitelek iránt - emelkedik, a hosszú lejáratú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés