Előfizetői tartalom

Megkezdődött: drágább hitelekbe menekül a magyar lakosság

Portfolio
Akik tavaly decemberben szerződtek lakáshitelre, átlagosan 4,0%-os kamattal tették ezt. Akik idén júliusban, azok már 4,4% mellett. Megkezdődött tehát a kamatemelkedés, aminek két fő oka van: 1. egyre többen választják a hosszabb kamatperiódusú lakáshiteleket, 2. a banki ajánlatokban is elindult a piaci hozamelkedést követő drágítás. Az MNB ma közzétett júliusi hitelezési és betéti adatai ettől függetlenül egyöntetű és kirobbanó hitelpiaci növekedést mutatnak a magyar bankrendszerben, sok szempontból közelítünk a 2008-as csúcsokhoz.
Idén júliusban 83 milliárd forintnyi lakáshitelt vett fel a magyar lakosság, ami 44%-os növekedést jelent egy év alatt. Az év első hét hónapjában 37%-kal több lakáshitelt vettünk fel, mint az előző év azonos időszakában.A lakossági hitelpiac másik sztárterméke a személyi kölcsön, amelyből júliusban 43 milliárd forintot vettünk fel, ez pedig 54%-kal magasabb az egy évvel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái