Előfizetői tartalom

Szabálytalanságok a hitelezésben, 56 milliós bankbírság az MNB-től

Portfolio
Nem tárt fel az ügyfélérdekeket súlyosan sértő hibát az MNB-nek az adósságfék-szabályok alkalmazását hét hazai hitelintézetnél, pénzügyi szolgáltatónál áttekintő célvizsgálat-sorozata. A jegybank összesen 56 millió forint bírságot szabott ki ugyanakkor egyebek közt egyes esetekben az ügyféljövedelmek hibás elfogadási gyakorlata és annak ellenőrzése, a JTM számítás célzott kikerülése, illetve a témára vonatkozó adatszolgáltatás hiányosságai miatt - írja az MNB sajtóközleményben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2017 októberétől 7 hazai hitelintézetnél, pénzügyi szolgáltatónál - Fókusz Takarékszövetkezet, Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt., Kereskedelmi és Hitelbank Zrt., MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., MKB-Euroleasing Autólízing Szolgáltató Zrt., Oberbank AG Magyarországi Fióktelepe, Sopron Bank Burgenland Zrt. - végzett célvizsgálatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés