Előfizetői tartalom

Ennyire nem lehet durva a helyzet a magyar életbiztosításoknál

Portfolio
Szárnyal a nem-életbiztosítási és vergődik az életbiztosítási piac Magyarországon - legalábbis erre utalnak az MNB ma közzétett adatai. A piac teljes díjbevétele 5,8%-kal magasabb volt a második negyedévben az egy évvel korábbinál, a rendszeres díjas életbiztosítások (eseti díjakkal együtt) azonban egészen nagy mértékben, 4,0%-kal visszaestek, ami mögött tisztán statisztikai okok állnak az MNB közlése alapján. A teljes piac bővülése mögött kétharmadrészt a gépjárműbiztosítások állnak. A biztosítók nyereségével sincs különösebb gond: három hónap alatt 18, az első félévben 41 milliárdos profitot értek el, ami már a biztosítási különadó bevezetését megelőző szintnek felel meg.

Fontos téma lesz Öngondoskodás 2018 konferenciánkon, regisztráljon most! Öngondoskodás 2018 INFÓJELENTKEZÉS Megjegyzés: Cikkünket az MNB-nek küldött megkeresésünkre kapott válaszok alapján szeptember 10-én délután utólag módosítottuk. Kettős képet mutatott a második negyedévben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái