Előfizetői tartalom

Lassan az eget ostromolja a K&H nyeresége

Portfolio
Akkora profitot ért el félév alatt a K&H, ami az elmúlt években egész éves eredménynek is elment volna: hat hónap alatt 31,5 milliárd forintos nettó eredményt ért el a bankcsoport, ami 24%-os tőkearányos megtérülést (ROE) jelent. A teljesítmény javulását elsősorban a gazdasági növekedéssel összhangban lévő kiemelkedő üzleti dinamika magyarázza. A Portfolio kérdésére a társaság sajtótájékoztatóján elmondták: a KBC lakossági brókeri szolgáltatásainak átvételéről még nem hoztak döntést, a változó kamatozású jelzáloghitelből fakadó kockázatokat pedig folyamatosan vizsgálják.

David Moucheron vezérigazgató a társaság mai sajtótájékoztatóján ismertette: Ingatlantranzakciók és egyes pénzügyi eszközök eladása nélkül is szép, 27,4 milliárdos nyereségről beszélünk. Ez 22%-os növekedést jelent éves szinten, ami a magasabb üzleti volumennek, a növekvő ügyfélszámnak és az alacsony hitelezési veszteségeknek köszönhető. A nettó kamatbevételek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés