Előfizetői tartalom

Itt van az a 10 város, amely a legtöbb gazdag embert rejtegeti

Portfolio
Egy év alatt 13%-kal nőtt a dollármilliomosok száma a világon, a vagyonuk még ennél is nagyobb, 16,3%-os mértékben bővült, elérve a 31,5 ezermilliárd dollárt. A Wealth-X friss tanulmánya szerint tavaly Hongkong megelőzte New Yorkot a legtöbb gazdagnak otthont adó városok listáján, de továbbra is az USA-ban él a legtöbb tehetős ember. Már több mint 67% a gazdagok között azoknak az aránya, akik saját erőből építették fel vagyonukat, miközben egyre több a női milliárdos a világban.

Tavaly a 30 millió dollárnál nagyobb vagyonnal bíró gazdagok száma közel 13%-kal 255 810 főre nőtt, összesített vagyonuk pedig 16,3%-kal 31,5 ezermilliárd dollárra emelkedett. 2022-re a gazdagok száma meghaladhatja a 360 ezer főt, a vagyonuk pedig a 44 ezer milliárdot a tanulmány becslései szerint.A Wealth-X tanulmánya szerint a legalább egymillió dollárnyi vagyonnal bírók száma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés