Bank

Terjed a last minute utasbiztosítás

MTI
Ahogy az utazásban, úgy immár az utasbiztosítások megkötésekor is hódít a last minute: a fogyasztói igények változása miatt ma már szinte minden biztosító kínál online a tárgynapon hatályba lépő konstrukciót - írja hétfői számában a Világgazdaság.
A cikk szerint azonban társaságonként eltérők a szabályok. A biztosítók zöménél a szerződési feltételek szerint a biztosítottnak a kötés pillanatában Magyarországon kell tartózkodnia. A Groupamánál a kötés során nyilatkozni is kell erről, a Mapfre biztosítónál pedig a külföldről kötött biztosítások érvénytelenek.

A többi biztosító azonban nem ilyen kemény: Bodor Máté, az Aegon utasbiztosítási üzletágának vezetője szerint ha az ügyfél nem tartózkodik Magyarországon, a kockázatviselés a következő nap nulladik órájában indul. De csak abban az esetben ellenőrzik a szerződés létrejöttének körülményeit, ha felmerül a visszaélés gyanúja, hogy az ügyfél már bekövetkezett káresemény költségeit kívánja a biztosítóra hárítani utólagos szerződéskötéssel. Hasonlóképpen nyilatkozott Vereczki András, az Uniqua lakossági biztosításokkal és kárrendezéssel foglalkozó területének vezetője.

Differenciált kockázatbalépéssel védekezik a visszaélések ellen az Allianz és az Európai Utazási Biztosító (EUB). Előbbinél a kockázatviselés a közlekedési balesetek, valamint a poggyász- és baleset-biztosítás esetében azonnal, minden más esetben két óra elteltével indul. Lengyel Márk, az EUB vezérigazgatója szerint náluk a díj befizetését követően kizárólag a közlekedési balesetek vonatkozásában kezdődik meg azonnal a kockázatviselés, más jellegű eseményekre a szerződés létrejöttét követő három órával válik élessé a biztosítás.

A Vodafone a Unionnal indított érdekes kezdeményezést: amikor az ügyfél átlépi a határt, az üdvözlő üzenet mellett a szolgáltató arra is felhívja a figyelmét, hogy adott esetben záros ideig még módja nyílik a mobilon keresztül utasbiztosítást kötni.
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
deutsche bank_getty