Bank

9 milliót nyerhetnek egyetemisták egy jó ötlettel - Ma indul a program

Portfolio
Startup Campus BME powered by Hiventures néven indít programot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Hiventures és az Enterprise Hungary. A képzés célja, hogy a BME hallgatói és kutatói gyakorlati tudást szerezzenek startup vállalkozás alapításához és indításához, a legjobb ötleteket 9 millió forinttal támogatnák - hangzott el a programról szóló sajtótájékoztatón.
Az erről szóló sajtótájékoztatón az érintett intézmények képviselői az alábbi fő gondolatokat osztották meg a programról:
  • Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) felelős vezetője szerint egy más, egyedülálló szemléletről szól ez a program, egyetért azzal, hogy "az innováció nem más, mint a dolgok másképpen való csinálásának képessége". Az innovációs ökoszisztéma egyik lényeges eleme szerinte a startup, és most lehetőség nyílik a startupokat egy teljesen más megközelítésben megszólítani. Szerinte jó úton halad Budapest a stratup-főváros felé való válásban, de még nagyon hosszú az út, legalább olyan nagy fejlesztés előtt áll a magyra startup piac, mint a magyar gazdaság számára kijelölt fejlődési pálya 2030-ig.
  • Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a Hiventures működésének és tevékenységének célja, hogy piaci réseket töltsön be, mindezt egy hosszú távú szemléletben. Fontosnak tartotta elmondani, hogy a kockázatitőke-alap piac befektetéseinek 92%-át a Hiventures vitte véghez.
  • Katona Bence, a Hiventures vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az együttműködés keretein belül az egyetemen valósul meg a program, ennek három szereplője közül az egyetem biztosítja a helyszínt és a műszaki tudáshátteret, a Startup Campus Incubator a képzésben nyújt segítséget, a Hiventures pedig mindehhez a tőkét adja. Utóbbi cég az elmúlt 1,5 évben több mint 130 inkubátorba fektetett több mint 9 millió forintot. Hasonló lehetőséget biztosítanának a mostani program keretében az egyetemi diákok közül azoknak, akik startupban gondolkodnak, az ígéretes ötletek 9 millió forintnyi tőkét kaphatnak a megvalósításhoz. Az Enterprise Hungary mindehhez az inkubációs hálózatot biztosítja.
  • Józsa János, a BME rektora a fentiekhez hozzátette, hogy az egyetem a programmal szakértelmet kap, ennek segítségével a diákok már az egyetem falain belül gyakorlati tudást szerezhetnek arról, hogyan is működik a valóságban egy vállalkozás.

A Startup Campus BME programra a hallgatók mától október 10-éig adhatják be jelentkezésüket, ezt követően jön egy kiválasztási folyamat, október 13-án pedig értesítik a kiválasztott hallgatókat. November végéig öt fontosabb részterületre oszlik a képzés, az időközben összeállt csapatok november végén fogják majd előadni a befektetői pitchet a befektetőkből és vállalati szakemberekből álló zsűri előtt.
Orbán Viktor Prága
GettyImages-1174045407
Budapest ingatlanpiac lakások madártávlat
Névtelen tervválság forint
GettyImages-1187738330
eromu
K_EPA20190122208
GettyImages-1175389290
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-172692013