Előfizetői tartalom

Lemond a pénzmosási botrány miatt a legnagyobb dán bank vezére

Portfolio
Lemondott a legnagyobb dán bank, a Danske Bank vezérigazgatója a társaság észt fióktelepét sújtó pénzmosási botrány miatt. Egyes becslések szerint 2007 és 2015 között 9,1 milliárd dollárt moshattak itt tisztára, többek között Vlagyimir Putyin orosz elnök családja és az orosz titkosszolgálatok is használhatták a számlákat.

A bank ma befejeződött belső vizsgálata arra jutott, hogy nem tudnak pontos becslést adni a balti operációkban tisztára mosott pénzösszegekre. Annyit lehet tudni, hogy az érintett időszakban összesen 200 milliárd eurónak, illetve 234 milliárd dollárnak megfelelő összeg folyt keresztül az észt fióktelepen. 15 ezer számláról van szó, amiből 6200 a "legmagasabb kockázati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés