Bank

Erste-vezér: érthetetlen a KBC döntése - Reagált a K&H

Portfolio
Érthetetlennek nevezte a Portfolio kérdésére Jelasity Radován a KBC - ma a Világgazdaság által megszellőztetett - döntését magyarországi brókercégének sorsával kapcsolatban, a bank ugyanis szívesen és jó áron megvásárolta volna a portfóliót. Megkeresésünkre cikkünk megjelenését követően a K&H is reagált, érdemi válasz nélkül hagyva az Erste vezérének a kifogását.
Ma látott napvilágot a hír, miszerint a KBC mégsem adja el brókercégét, annak lakossági brókeri tevékenységét is beolvasztja inkább a K&H Bankba. A letétkezelés és a corpfin tevékenység beolvasztásáról már korábban döntést hoztak.A KBC Securities megmaradó hazai lakossági brókeri tevékenysége iránt a hírek szerint több hazai pénzügyi szereplő, köztük az Erste Bank is kifejezte érdeklődését az elmúlt hónapokban. Érdeklődésünkre a Portfolio Budapest Economic Forumán az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Jelasity Radován elmondta: valóban érdeklődtek a portfolió iránt, és érthetetlen számukra a KBC döntése, szokatlan módon zárta le ugyanis a tendert a belga pénzügyi csoport. Az Erste Bank Hungary komolyan vette az eladási szándékot, amelyet a KBC a saját ügyfeleinek is jelzett. Hozzátette: egy ajánlat kidolgozása rengeteg munkát és jelentős költséget jelent, hiszen át kell világítani a portfoliót, üzleti terveket kell készíteni és ezeket el kell fogadtatni a tulajdonosokkal. A folyamat előrehaladott szakaszban volt (bőven a binding offer leadása után), így meglepte az Erstét a KBC hirtelen döntése. Ezzel a KBC saját ügyfeleinek is bizonytalanságot okoz - hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

Az üzleti életben szokatlan ez a magatartás - fogalmazott Jelasity, hozzátéve: ha nincs eladási szándék, hogyan konszolidálható a piac? A KBC portfoliójának beolvasztásával az Erste tovább erősítette volna pozicióját a hazai brókerpiacon, és a bankok számára rendkívül értékes privátbanki piacon is , így szívesen és jó áron megvásárolták volna azt.

Megkeresésünkre cikkünk megjelenését követően a K&H mindössze ennyit reagált:

2018 októberében a KBC Csoport úgy döntött, hogy a KBC Securities Magyarországi fióktelepének lakossági értékpapír forgalmazási tevékenységét a csoporton belül tartja. Ezáltal biztosítja ügyfeleinek a folyamatosságot és ugyanazokat a megszokott, magas színvonalú szolgáltatásokat, melyeket korábban is nyújtott.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Május 6-án indul az új Takarékbank