Előfizetői tartalom

Furcsa csodaév ez a magyar bankszektorban

Portfolio
Ritkán adódó, kiváló év az idei a magyar bankszektorban - véli mai Budapest Economic Forum konferenciánk közönsége. A szavazást követő bankvezéri panelbeszélgetésből ehhez képest kiderült: a kamatmarzsok még mindig csökkennek, a működési költségeken nagyon sok a felhajtó erő, a digitalizáció inkább viszi, mint hozza a pénzt, a céltartalék-visszaírások hamarosan teljesen kifulladnak, így nyereséget csak az üzleti volumen bővítésével lehet javítani egészen addig, amíg a kamatkörnyezet növekedésnek nem indul. Izgalmas panelbeszélgetés hallgatói voltunk.

Teljesíthető-e az MNB által áprilisban felvázolt növekedési pálya a hitelpiacon?Az első félévben az Erste Banknak sikerült hoznia egy 18%-os hitelbővülést, a jövő év is jó lehet, 2020-2021 környékén jönnek majd az igazi kihívások. A jelenlegi hitelállomány növekedése magasabb mérlegfőösszeget, egyúttal magasabb bankadót hozhat, a további növekedéshez csökkenteni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái