Előfizetői tartalom

Harmati László: korlátozni kellene a készpénzhasználatot

Portfolio
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe tervezik hozni a lakás-takarékpénztári szektort - mondta előadásában az Erste Bank vezérigazgató-helyettese a Portfolio mai Öngondoskodás 2018 konferenciáján. Harmati László szerint a túlzott készpénzhasználat elleni leghatékonyabb fegyver az összegszerű korlátozás lenne a tranzakciók során.

Harmati László, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese az alábbiakról beszélt előadásában: Félév alatt a legnagyobb növekedést a készpénzállomány érte el a lakosságnál, az első félévben jobban nőtt a készpénztartás, mint tavaly az év egészében. 2008-ban 200 milliárd forint volt az MNB becslése szerint a készpénztartás költsége, ez mára akár meg is duplázódhatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés