Előfizetői tartalom

Erste-vezér: azt hiszi, rosszabb Magyarország, mint Nagy-Britannia?

Portfolio
Azt gondolja, nagyobb politikai ügy számunkra Magyarország, mint Európa többi részének Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Portugália vagy éppen Görögország? - kérdezett vissza a CNBC műsorában Andreas Treichl, az Erste Group 2020 elején távozó vezérigazgatója egy műsorvezetői kérdésre. Ahogy Johann Strobl Raiffeisen-vezér múltkor a Portfolio-nak adott interjújában, úgy az Erste-vezér most a televíziócsatornának jelentette ki: nem hisz az európai nagybankok összeolvadásában.

Andreas Treichl az interjúban úgy vélte:Még mindig nincs jó állapotban az európai bankrendszer, túl sok a volatilitás. Vannak jól teljesítő bankok is, olyanok, amelyek részvényeivel a könyv szerinti értékük felett kereskednek, ezek azonban többségükben nem folytatnak Európán belül határon átnyúló tevékenységet, ilyenek pl. egyes skandináv vagy spanyol bankok. Nem ért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés