Előfizetői tartalom

Lakáshitelek: ebből még baj lehet, megindult a következő lavina

Portfolio
Elkezdődött, amitől sokan tartanak: megugrott nyár végén, ősz elején az újonnan bedőlő jelzáloghitelek darabszáma - derült ki egy mai konferencián a Központi Hitelinformációs Rendszer adataiból. A régi nevén BAR-listán lévők kétharmada ma már nem a bankoknak, hanem a hitelüket megvásárló követeléskezelőknek tartozik. A teljes pénzügyi rendszerben velük együtt még mindig 18% a nem teljesítő hitelek aránya, és 700 ezer végrehajtás mellett 300 ezer fizetési meghagyás van folyamatban. Aktív a fedezetlen fogyasztási hitelek és a jelzáloghitelek piaca is, de ma már egyre kevesebb csomagot értékesítenek a bankok.

Most vennél fel lakáshitelt? Menj biztosra, használd a Pénzcentrum kalkulátorát! A rendezvényről szóló másik tudósításunk:Kapcsolódó cikkünk2018.11.19A román és a magyar bankok adták el a legtöbb bedőlt hiteltFelfalusi Péter, a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének az elnöke az alábbiakról beszélt nyitóelőadásában a szervezet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái