Bank

A Deutsche Bank is nyakig benne van Európa legnagyobb pénzmosási botrányában

Portfolio
150 milliárd dollárnyi potenciálisan pénzmosáshoz köthető vagyontömeg folyt át a Deutsche Bankon - állítja az a bennfentes, aki lebuktatta a Danske Bankot Európa legnagyobb pénzmosási ügyletével.
A Financial Times számol be arról, hogy Howard Wilkinson, a Danske egyik volt vezére azt állítja, hogy a 230 millió dollárból, melyet a dán pénzintézet észt leánybankja potenciálisan tisztára mosott, 150 milliárd dollár egy "európai bank amerikai leányán" keresztül folyt át. Bár nem nevezte meg a pénzintézetet, a Danske ügyéhez köthető dokumentumokból egyértelműen kiderül, hogy a Deutsche Bankról lehet szó, amely a dán pénzintézet levelező bankjaként szolgált egészen 2015-ig.

A Deutsche Bankot már eleve vizsgálják az amerikai hatóságok, amiért úgynevezett tükörügyleteken keresztül masszív összegeket mozgatott ki Oroszországból. Egy ügyhöz közelálló forrás szerint az ügy más, mint a tükörügyletes eset, hiszen itt nem a saját ügyfeleit szolgálta ki a Deutsche Bank.

Közben a német pénzintézet bejelentette: 1 milliárd eurónyi kötvényt vásárol vissza szenior kötvényeseitől, melyet a likviditási tartalékának csökkentésére használna fel és "optimalizálná a jövőbeli kamatfizetéseket és lejárati struktúráját." A Deutsche Bank likviditási tartaléka 268 milliárd euró.
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
ai5