Autósok, figyelem: januártól nagy újdonság jön a baleseteknél
Bank

Autósok, figyelem: januártól nagy újdonság jön a baleseteknél

Portfolio
Digitalizálták a magyar biztosítók a közúti baleseteknél használatos kék-sárga bejelentő nyomtatványt egy telefonos applikáció formájában. Egy készülékes és két készülékes bejelentésre is alkalmas, és januártól lesz letölthető E-kárbejelentő néven - jelentette be a MABISZ mai konferenciáján a szervezet elnöke.
Cikkeink a MABISZ mai konferenciájáról itt találhatók.

Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke többek között az alábbiakról beszélt a szervezet mai konferenciáján:
  • Idén meghaladhatja az 1000 milliárd forintot a magyar biztosítási piac díjbevétele, a gazdasággal együtt szépen fejlődik a szektor.
  • A magyar biztosítási szektorban nem új az insurtech jelenség, többek között az online alkuszok töltöttek be úttörő szerepet már jóval több mint egy évtizeddel ezelőtt, csak akkor még nem insurtecheknek hívták őket.
  • A "pay as you drive" típusú gépjárműbiztosításokban nem ért el egyelőre áttörést a piac, terjed viszont többek között az elektronikus aláírás, megjelentek a chatbotok, és a kárrendezésben is gőzerővel zajlik a digitalizáció.
  • A kutatások alapján egyre inkább személyre szabott árazást, digitalizált szolgáltatást és azonnali üzenetküldést várnak el a fiatal korosztályok, ezt a célcsoportot egyre inkább már csak így lehet elérni. A MABISZ stratégiai pioritásai között új pontként jelent meg ezért a digitalizációs felkészülés.
  • A tavalyi adatok alapján már 204 ezren vettek igénybe nyugdíjbiztosítási adókedvezményt. Az egészségbiztosítások piacának fejlődési iránya azonban nagy kérdőjel. A biztosítók szívesen részt vesznek bármilyen egészségügyi reformban kiegészítő biztosításaikkal, de sosem az alapellátásban akartak részt vállalni.
  • Nekiállt a MABISZ a kék-sárga baleseti bejelentő nyomtatvány digitalizálásának. Több mint 160 ezer kgfb-kár keletkezik évente a közel 5 millió kgfb-szerződéshez kapcsolódóan.
  • Bejelentette: digitalizálták a közúti baleseteknél fontos kék-sárga bejelentő nyomtatványt egy telefonos applikáció formájában, amely egy készülékes és két készülékes bejelentésre is alkalmas.
  • Az applikáció januártól lesz letölthető E-kárbejelentő néven, a projekt már az utolsó fázisában van.


Cikkeink a MABISZ mai konferenciájáról itt találhatók.
Katona Bence Hiventures
Frankfurti tőzsde
netflixgettyy
Vörös Tamás
HiVentures-Portfolio elso panelbeszelgetes generaciovaltas
borisjohnson
Bika
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Vörös Tamás