Bank

Kisebb profittal és tőzsdére lépéssel készül az MKB a jövő évre

Portfolio
2019-ben az ideinél kisebb, mintegy 20 milliárd forintos nyereséget vár az MKB Bank, és felkészül, hogy tőzsdei bevezetéssel fejezze be a szerkezetátalakítását - nyilatkozta a Reutersnek Balog Ádám vezérigazgató.
A Reuters emlékeztet, hogy az MKB 2015-ben belépett az Európai Bizottság által jóváhagyott szerkezetátalakítási folyamatba, a problémás hitelek nagy állománya miatt. A 32 milliárd forintos állami támogatás ellenében költségcsökkentéseket, osztalékkifizetési tilalmat és a tevékenységének korlátázását vállalta a bank.

Balog Ádám úgy fogalmazott, hogy a jövő évi cél az 52%-os "cost-to-income" hányad elérése. (Ez a működési költségek és a működési bevételek hányadosa.) A vezető elmondta, hogy az idei arány 55 százalékra várható, ez az EU által meghatározott tartomány felső szélén van. Ennek oka az első fél év magasabb kiadási szintje, ami az új digitális platform bevezetésével és a nemteljesítő kiskereskedelmi hitelek kipörgésével függ össze.

Balog szerint a bank idén mintegy 25-30 milliárd forint nyereséget hozhat, a saját tőke megtérülése valamivel meghaladja a 13-14 százalékot. A jövő év hasonló lehet, némi lefelé mutató kockázattal, ami a bizonytalan kamatkörnyezetből fakad.

Balog szerint nincs döntés a Budapesti Értéktőzsdére való bevezetés időzítéséről, illetve a piacra dobott értékpapcsomag nagyságáról sem.

Balog azt mondta, hogy a MKB arra törekszik, hogy a jövő év során óvatosan növelje a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hiteleket. 2020 után, amikor az MKB kilép az EU megfigyelési eljárásából, a bank célja a hitelezés "fenntartható és óvatos" módon történő felfuttatása.

Az akvizícióktól az év végéig eltiltott MKB a későbbiekben megvizsgálja a lehetséges felvásárlási célokat a szomszédos országokban.
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
okostelefon kézben pénzügyek