Előfizetői tartalom

Kimerülőben a magyar bankok aranybányája

Portfolio
Kifulladni látszik az értékvesztés-visszaírásra épülő magas profitabilitás a magyar bankszektorban - hívja fel a figyelmet friss Pénzügyi stabilitási jelentésében az MNB. Tíz éve tört ki a válság, azóta a hazai pénzügyi szektor sérülékenysége szinte minden téren sokat javult, ugyanakkor a lakosságnál lévő változó kamatozású hitelek kockázatára és a kereskedelmiingatlan-projekteknél a bérlői devizafedezettség gyakori hiányára is felhívja a figyelmet a jegybank.

Megjelent a Magyar Nemzeti Bank félévente esedékes Pénzügyi stabilitási jelentése az alábbi fő üzenetekkel, ezeket a jegybank mai sajtótájékoztatóján mutatták be. A nemzetközi környezet bizonytalanabbá vált: a növekedési csúcsot vélhetően a feltörekvő és a fejlett országok is idén érték el, az emelkedő infláció minden országban szigorodó kamatkörnyezetet jelez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés