Előfizetői tartalom

Szinte meg se kottyanna a rendezetlen Brexit a brit bankoknak

Portfolio
A brit bankrendszer elég erős ahhoz, hogy egy megállapodás nélküli záruló, gazdasági sokkot okozó Brexitet is túléljenek - derül ki a Bank of England legfrissebb stressztesztjének eredményéből. Az értékeléssel együtt a pénzintézetek engedélyt kaptak arra, hogy a következő hónapokban nagyobb osztalékfizetéseket teljesítsenek - számol be a Wall Street Journal.

Hét brit nagybankot stressztesztelt a brit jegybank, egyiket sem kötelezte a tesztek lezárultával tőkeemelésre. Az ilyen tesztek során a pénzintézeteknek azt kel lemodellezniük, mit tennének egy durva gazdasági sokk - jelen esetben egy megállapodás nélküli, azonnali Brexit - esetén. A BoE megállapította, hogy a brit pénzintézetek a továbbiakban is képesek lennének hitelezni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés