Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: univerzális nagybank lesz a takarékokból

Portfolio
2020-ig Takarékbank néven egyetlen univerzális nagybankká olvasztják össze a Takarék Csoport szövetkezetként és részvénytársasági bankként működő bankjait egy-egy kivételével - jelentették be egy mai sajtótájékoztatón. A tőzsdén forgó Takarék Jelzálogbank külön intézményként megtartja jelzálogbanki funkcióját, és nem vezetik ki a tőzsdéről. Hatalmas, évi 25-30 milliárdos költségcsökkentést tűzött ki célul a csoport, így a ma elfogadott stratégiai terv értelmében 2023-ra egy fenntarthatóan 30 milliárdos nyereséggel működő, 10%-os piaci részesedést elérő bank jöhet létre. Fiókot nem, legfeljebb kirendeltséget fognak bezárni.

Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese az alábbiakról beszélt a Takarék Csoport sajtótájékoztatóján:2013-2014-ben indult el az integráció átalakítása, a 2017-ben elfogadott 5 éves stratégiának megfelelően 12-re csökkent idén év elejére a takarékszövetkezetek száma. Elkezdték a közös működés kialakítását a szabályozás, a termékkör, a piaci fellépés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés