FONTOS Helikopterbalesetben meghalt az iráni elnök
 
Előfizetői tartalom

Nagy döntések születtek az EU-ban, készülhetnek a bankok is

Portfolio
Előzetes politikai megállapodást ért el az Európai Parlament és az Európai Tanács a bankunió véglegesítését célzó 2016. novemberi bizottsági javaslatról. A meglévő tőkemegfelelési és egyéb szabályokat felerősítő új követelményekkel fogják ellenállóbbá tenni a bankokat. Úgy döntöttek, hogy az ESM válságkezelő alap nagyobb felelősségi kört kap, így például hitelezheti a bankszanálásokat is, ugyanakkor a közös eurózónás költségvetésről és az egységes betétbiztosítási rendszerről egyelőre nincs megállapodás.

Megint szigorodik a bankok szabályozásaAz Európai Bizottság közleménye szerint fontos mérföldkőhöz érkezett az uniós bankszektor kockázatainak mérséklését és a bankok ellenállóképességének növelését célzó folyamat, a meglévő banki szabályokra épít a megállapodás, nemzetközi sztenderdeket ültet át az uniós jogba, célul tűzi ki a válság utáni szabályozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés