Bank

Zörög a haraszt: A német állam is részt vehet a két legnagyobb német bank egyesítésében

Portfolio
Arról már sok hír keringett, hogy egyesülne a két legnagyobb német bank, a Focus viszont úgy tudja, a német pénzügyminisztérium több forgatókönyvet is vizsgál, akár a német állam részvételével is létrejöhet a tranzakció.
A német gazdasági magazin, a Focus úgy tudja, hogy a német pénzügyminisztériumban már több olyan forgatókönyvet is vizsgálnak, amelynek eredményeként egyesülne a két legnagyobb német bank, a Deutsche Bank és a Commerzbank.
A Focus szerint a német kormány célja az, hogy egy olyan erős pénzintézet jöjjön létre, amely hatékonyan tudja támogatni külföldön a német vállalatokat.

A német lap az ügyet jól ismerőkre hivatkozva úgy tudja, hogy a pénzügyminisztériumban több forgatókönyvet is vizsgálnak:
  • a német állam tulajdonrészt szerezhetne a Deutsche Bankban, és ezután vezényelné le a Commerzbankkal a két bank egyesülését
  • egy másik forgatókönyv az lehet, hogy befektetők bevonásával és esetleg német állami finanszírozással venné meg a Deutsche Bank a Commerzbankot.


A lap értesülései szerint a Deutsche Bank vezérigazgatója elutasítja a két pénzintézet egyesülését, a Commerzbank vezérigazgatója viszont nyitott a tranzakcióra.

A német pénzügyminisztérium a Focus értesülését úgy kommentálta, hogy nem szeretne érintett lenni semmilyen spekulációban, a Deutsche Bank nem kommentálta a német la értesülését, és a bank vezérigazgatójának, Christian Sewingnek a korábbi nyilatkozatára utaltak vissza, amiben a vezető arról beszélt, hogy nincs tudománya a két nagy német bank közötti egyesülésről.

A két bank egyesüléséről szóló találgatások azért is előkerülnek időről időre, mert mindkét bank kapitalizációja nagyot esett az elmúlt években, így egyre könnyebb felvásárlási célpontnak tűnnek, egy esetleges felvásárlás valószínűségét pedig jelentősen csökkentené, ha a két pénzintézet egyesülne. A Deutsche Bank árfolyama csak idén 51 százalékot, a Commerzbanké 45 százalékot esett.
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
IMG_20190910_155319