Bank

Zörög a haraszt: A német állam is részt vehet a két legnagyobb német bank egyesítésében

Portfolio
Arról már sok hír keringett, hogy egyesülne a két legnagyobb német bank, a Focus viszont úgy tudja, a német pénzügyminisztérium több forgatókönyvet is vizsgál, akár a német állam részvételével is létrejöhet a tranzakció.
A német gazdasági magazin, a Focus úgy tudja, hogy a német pénzügyminisztériumban már több olyan forgatókönyvet is vizsgálnak, amelynek eredményeként egyesülne a két legnagyobb német bank, a Deutsche Bank és a Commerzbank.
A Focus szerint a német kormány célja az, hogy egy olyan erős pénzintézet jöjjön létre, amely hatékonyan tudja támogatni külföldön a német vállalatokat.

A német lap az ügyet jól ismerőkre hivatkozva úgy tudja, hogy a pénzügyminisztériumban több forgatókönyvet is vizsgálnak:
  • a német állam tulajdonrészt szerezhetne a Deutsche Bankban, és ezután vezényelné le a Commerzbankkal a két bank egyesülését
  • egy másik forgatókönyv az lehet, hogy befektetők bevonásával és esetleg német állami finanszírozással venné meg a Deutsche Bank a Commerzbankot.


A lap értesülései szerint a Deutsche Bank vezérigazgatója elutasítja a két pénzintézet egyesülését, a Commerzbank vezérigazgatója viszont nyitott a tranzakcióra.

A német pénzügyminisztérium a Focus értesülését úgy kommentálta, hogy nem szeretne érintett lenni semmilyen spekulációban, a Deutsche Bank nem kommentálta a német la értesülését, és a bank vezérigazgatójának, Christian Sewingnek a korábbi nyilatkozatára utaltak vissza, amiben a vezető arról beszélt, hogy nincs tudománya a két nagy német bank közötti egyesülésről.

A két bank egyesüléséről szóló találgatások azért is előkerülnek időről időre, mert mindkét bank kapitalizációja nagyot esett az elmúlt években, így egyre könnyebb felvásárlási célpontnak tűnnek, egy esetleges felvásárlás valószínűségét pedig jelentősen csökkentené, ha a két pénzintézet egyesülne. A Deutsche Bank árfolyama csak idén 51 százalékot, a Commerzbanké 45 százalékot esett.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Május 6-án indul az új Takarékbank